Депутатите приеха на първо четене актуализацията на държавния бюджет.  В нея

...
Депутатите приеха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. 
В нея
Коментари Харесай

НС прие актуализацията на бюджета на първо четене, Асен Василев обяви: Няма значение кое правителство ще изпълнява бюджета


Депутатите одобриха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. 

В нея е заложено нарастване на пенсиите и антикризисните ограничения. Бюджетът е признат на първо четене със 133 гласа " за " и 103 " срещу ". Въпросителните бяха около ИТН, които на бюджетна комисия гласоподаваха " въздържал се ". В зала обаче го поддържаха. Преди гласуването за бюджета и преди излизането на национални избраници пред протестиращите, които са към Народното събрание, се организира пък различен, доста сериозен спор с крясъци, мафия и оставка. 

В залата спореха за това дали още в неделя да се организира изключително на изключително съвещание, на което да се разиска импортирания избор на съмнение, както и правила за избор на нов ръководител на Народно събрание. За момента такова решение не е взето. Остава да се доуточнява в идващите дни по кое време ще влезе за разискване вота на съмнение и по кое време по-късно той ще бъде гласуван. 

" Въобще не ни е боязън от избори, обаче аз още имам капка вяра, че има още няколко индивида, които са на кантар, които се борят със страха си, само че знаят кое е вярното нещо да се направи и това зависи от тях. Ако не ги намерим, отиваме на избори, то е ясно ", разяснява министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание, откакто излезе при протестиращите. " Няма проблем с това да има избори, само че въпросът е, че за България би било доста по-добре да няма избори, тъй като има закони, които би трябвало да се одобряват до декември ", сподели още министър председателят.  

" Не мисля, че има значение кое държавно управление ще извършва бюджета. Той не се прави за държавно управление, а за жителите ", заяви вицепремиерът и министър на финансите след приемането на първо четене на актуализацията на бюджета. 

Той дефинира като " доста добра вест " обстоятелството, че и трите бюджета са минали. " Няма по какъв начин да мине бюджетът за пенсиите, без да се гласоподават парите за пенсиите. Оттук нататък ще чакаме предложенията сред първо и второ четене. След това се надявам да имаме диалог. Надявам се и актуализацията да успее да събере нужното болшинство. Разумните оферти да бъдат изпълнени, а не толкоз рационалните - отхвърлени ", сподели Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР